Spenat- och ricottacanneloni

En favorit i min lunchlåda. Det kan vara praktiskt att göra en större sats av tomatsåsen en dag och så dessa canneloni nästa. Så blir det inte så mycket matlagning samma kväll.

ca 4 dl tomatsås, se eget recept
300g fryst bladspenat
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
75g parmesanost
1 burk ricottaost (250g)
250g färska lasagneplattor eller förkokta rör till canneloni

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och krama ur vätskan enligt anvisning på förpackningen. Krydda med salt och peppar.
  2. Finriv parmesanosten och lägg undan hälften till servering.
  3. Blanda ner parmesan och ricotta i spenaten.
  4. Lägg ca 2 msk av spenat- och ricottaröran på varje lasagneplatta och rulla ihop. Eller stoppa ner fyllningen i cannelonirören. Spara ca 2 msk av röran. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
  5. Häll över tomatsåsen och bred på den sparade oströran.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med den sparade parmesanosten och blandad sallad.