Det här receptet fungerar mycket bra med fryst, hackad grönkål. Om grädden byts ut till havregrädde blir det veganskt.
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g grönkål
3 dl vispgrädde
100 g (2 dl) parmesanost
5 msk rostade pinjenötter
1 tsk rivet citronskal
en skvätt färskpressad citronsaft
flingsalt och nymalen svartpeppar
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Om grönkålen är färsk: riv loss bladen från grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpanna i några minuter.
- Under tiden som löken fräser: rosta pinjenötterna och riv parmesanosten.
- Tillsätt grönkålen och fräs tills den sjunker ihop något, cirka tre minuter. Alternativt ta fryst hackad grönkål.
- Häll på vispgrädden och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med pinjenötter, cotronskap och citronsaft. Strö över riven parmesan.