Pastasås med grönkål

Det här receptet fungerar mycket bra med fryst, hackad grönkål. Om grädden byts ut till havregrädde blir det veganskt.

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g grönkål
3 dl vispgrädde
100 g (2 dl) parmesanost
5 msk rostade pinjenötter
1 tsk rivet citronskal
en skvätt färskpressad citronsaft
flingsalt och nymalen svartpeppar

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Om grönkålen är färsk: riv loss bladen från grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpanna i några minuter.
  4. Under tiden som löken fräser: rosta pinjenötterna och riv parmesanosten.
  5. Tillsätt grönkålen och fräs tills den sjunker ihop något, cirka tre minuter. Alternativt ta fryst hackad grönkål.
  6. Häll på vispgrädden och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med pinjenötter, cotronskap och citronsaft. Strö över riven parmesan.