Detta är ett recept ur Det goda franska köket men förenklat. Sparris, gröna ärter eller stuvad spenat passar till enligt kokboken.
4 kycklingbröst
2 tsk pressad citron
¼ tsk salt
En stor nypa peppar
50 g smör
Grönsaksblandning ett
1 hackad morot
1 hackad lök
Grönsaksblandning två
1 msk finhackad lök
100 g skivade färska champinjoner
Sås
½ dl buljong
½ dl portvin, madeira eller torr vit vermouth
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
Pressad citron
2 msk finhackad persilja
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek kycklingfiléerna i en järngryta. Häll citronsaften över och salta och peppra.
- Lägg locket på grytan och ställ in den i ugnen.
- Medan kycklingen står i ugnen steker man grönsakerna i den blandning man valt att ha till (eller båda).
- Ta upp kycklingen ur grytan.
- Häll buljong och vin i grytan och koka ihop, rör i grädden och koka ihop lite till.
- Smaka av med salt, peppar och citron.
- Lägg tillbaka kycklingen i grytan, blanda eventuellt ner utvald grönsaksblandning, strö över persilja och servera.