Vridna baguetter

Nu när jag skriver av receptet upptäcker jag att Anna inte har honung i sina vridna baguetter men det har jag. Hon delar degen i tre delar, jag i två. Så kan det gå.

6 dl vattenDSC_1057_redigerad-1
1 msk honung
2 tsk salt
½ paket torrjäst
13 dl vetemjöl

  1. Värm vattnet till fingervärme.
  2. Blanda vatten med honung och salt i en degbunke.
  3. Mät upp mjöl och rör ner torrjästen. Blanda ner. Degen ska vara lös.
  4. Täck bunken med en handduk och låt jäsa cirka 2 timmar. Eller ställ svalt och låt jäsa över natten. Brödet kan då vara klart till frukost.
  5. Sätt på ugnen på 250 grader.
  6. Häll ut degen på bakbordet. Dela den i två avlånga delar som man vrider i spiral till ”baguetter” lika långa som bakplåten.
  7. Lägg dem på en bakplåt och låt jäsa 10-15 minuter till.
  8. Grädda i 250 grader i 12 minuter, sänk sedan till 150 grader i 20 minuter.