Tandoorikyckling

Starkt och gott med en lätt ångestskapande sås.

1 kyckling
4 dl yoghurt
Saft från en halv citron
1 msk salt
1 msk chilipeppar
1 msk garam masala
5-6 vitlöksklyftor
½ msk mald ingefära
1 ½ tsk gurkmeja
Knappt 1 krm cayennepeppar

  1. Stycka kycklingen.
  2. Blanda allt utom oljan till en marinad.
  3. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse som du ställer i en bunke. Häll över marinaden.
  4. Låt kycklingbitarna marineras i 3-4 timmar. Vänd dem gärna då och då.
  5. Pensla en form med olja och lägg i kycklingbitarna. Stek i 200 grader i 30-40 minuter.
  6. Häll marinaden i en gryta och koka sås på den. Blir det buljong i formen med kycklingen så går det bra att hälla också den i såsen.
  7. Servera med ris och sallad.