Murgh korma – mild kyckling

Vadå mild? Det är bäst att ta det försiktigt med den röda chilipepparn.

700 g benfritt kycklingkött
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
½ tsk röd chilipeppar
1 tsk ingefära
1 tsk mald svart spiskummin
Lite mald kanel
1 tsk salt eller kycklingbuljong efter smak
3 ½ dl vatten
Olja
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Skär kycklingen i två-centimeters kuber.
  3. Värm oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök en stund. De ska inte få någon färg.
  4. Blanda i alla kryddor och fräs en stund.
  5. Lägg ner kycklingen och lite vatten om det behövs. Låt koka tills kycklingen är klar cirka 20 minuter.
  6. Sätt till grädde och mjölk.
  7. Koka 5 minuter och smaka av med salt eller buljongtärning.