2 aubergine
4 klyftor vitlök
4 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk hackad persilja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche eller havre fraiche
färsk basilika några blad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär bort blomfästet på auberginerna. Skölj dem och dela dem i halvor på längden.
- Lägg dem i en ugnsform och baka dem mjuka i 40 minuter.
- Skala och klyfta vitlök. Lägg med att bakas hela bredvid auberginehalvorna i 15 minuter.
- Ta ut och låt allt svalna.
- Koka valfri pasta.
- Hacka persilja och lägg i en skål.
- Tillsätt citronsaft, olivolja, salt, peppar, basilika samt vitlöken.
- Gröp ur auberginefruktköttet med en sked. Släng skalet. Grovhacka auberginefruktköttet och lägg i skålen.
- Mixa till en röra med en stavmixer.
- Blanda aubergineröran med créme fraiche samt smaka av med salt och peppar och citronsaft.