Kall auberginesås

2 aubergine
4 klyftor vitlök
4 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk hackad persilja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche eller havre fraiche
färsk basilika några blad

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort blomfästet på auberginerna. Skölj dem och dela dem i halvor på längden.
  3. Lägg dem i en ugnsform och baka dem mjuka i 40 minuter.
  4. Skala och klyfta vitlök. Lägg med att bakas hela bredvid auberginehalvorna i 15 minuter.
  5. Ta ut och låt allt svalna.
  6. Koka valfri pasta.
  7. Hacka persilja och lägg i en skål.
  8. Tillsätt citronsaft, olivolja, salt, peppar, basilika samt vitlöken.
  9. Gröp ur auberginefruktköttet med en sked. Släng skalet. Grovhacka auberginefruktköttet och lägg i skålen.
  10. Mixa till en röra med en stavmixer.
  11. Blanda aubergineröran med créme fraiche samt smaka av med salt och peppar och citronsaft.