Dijonkyckling

Man kan ha både potatis och ris till den här kycklingen. Bönor passar bra som grönsak. Receptet är hämtat ur Carl Butlers kokbok, fortsättningen men jag har ändrat lite. Det går bra att också använda kycklingdelar, då blir detta ett enkelt och relativt snabblagat recept.Dijonkyckling

1 kyckling på cirka 1 ½ kg
Ljus fransk osötad senap
1 burk crème fraiche, 2,5 dl
Smör/margarin

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyv kycklingen. Det går bra också att använda delar av kyckling.
  3. Lägg kycklinghalvorna eller kycklingdelarna i en smord ugnsform och bred ett tunt lager senap på dem med hjälp av en smörkniv. Ställ in formen i ugnen i 40 minuter.
  4. Koka upp grädden i en gryta. När man använder kycklingdelar blir det mycket vätska i formen, den häller man av i såsgrytan allteftersom.
  5. När kycklingen är klar lägger man upp den på ett fat och sköljer av formen och häller det i såsgrytan. Koka såsen och smaka av med salt och peppar.