500 g räkor med skal
2 schalottenlökar
2 morötter
2 klyftor vitlök
1 röd chilifrukt
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré (tror jag tog mer)
5 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond (tror jag tog mer)
2 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse (+ lite kallt vatten)
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk salt
1 knippe dill
1 citron
- Skala räkorna och spara skalen.
- Skala och hacka schalottenlök och morötter mycket fint.
- Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs lök, morötter och vitlök i olja i en kastrull tills det är mjukt.
- Tillsätt räkskal, tomatpuré och chili. Fräs i cirka 5 minuter.
- Tillsätt vatten och fond och koka under lock i cirka 15 minuter.
- Sila över i en ny kastrull och koka upp buljongen.
- Sänk värmen och tillsätt vin och grädde. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i soppan. Låt den sjuda i cirka 5 minuter på låg värme.
- Krydda med cayennepeppar och smaka av med salt.
- Servera soppan med de skalade räkorna, dill och citronskivor.