Gari (inlagd ingefära)

Gari är ett tillbehör till poké bowl men går också att använda till kex med stark ost till exempel.
1   bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl  vatten
1 dl  risvinäger 
1 dl  socker
1 tsk  salt
  1. Skala ingefäran. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt. Använd en vass kniv eller en mandolin.
  2. Koka upp vattnet.
  3. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter.
  4. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Det blir en lag.
  5. Sila ifrån vattnet från ingefäran och lägg den i en glasburk. Vattnet går att använda till att blanda ut med till exempel apelsinsaft för att dricka.
  6. Häll lagen över ingefäran. Låt svalna.
  7. Efter cirka 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.