4 små auberginer (à ca 300 g)
3msk olivolja
4 krm salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g lammfärs
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 msk malen spiskummin
1 krm riven muskot
1 krm peppar
1/2 dl pinjenötskärnor
1 dl riven parmesanost
1 dl finhackad persilja
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela auberginerna på längden och lägg halvorna i en ugnssäker form. Pensla dem med två tredjedelar av oljan och krydda med hälften av saltet.
- Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med lammfärsen i resten av oljan i en stekpanna tills den får färg.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt småkoka ca 5 minuter. Tillsätt pinjenötskärnor.
- Fördela fyllningen ovanpå auberginen och strö över parmesanost. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Strö över persilja. Servera gärna med en klick yoghurt och grillat bröd.